12. Dani hrvatskih tržnica - izvještaj

U subotu 21. listopada ove godine na Tržnici u Gornjem gradu u Osijeku (Trg Ljudevita Gaja 5A) održali smo dvanaesti put zaredom manifestaciju Dan hrvatskih tržnica i ujedno obilježili Svjetski dan hrane. Glavna poruka ove tradicionalne manifestacije bila je „Tržnice doprinose zdravlju građana i smanjenju bacanja hrane“.

U okviru ovog događaja upriličili smo kušanje zdravih zelenih hladno prešanih sokova i smoothia od povrća i voća s tržnica koje su uzgojili marljivi hrvatski poljoprivrednici. Osim toga tijekom održavanja manifestacije dijelili smo promotivne i edukacijske materijale o domaćoj hrani s tržnica i njezinom pozitivnom učinku na zdravlje ljudi i očuvanje okoliša i prirode. Napravili smo i podijelili oko tisuću zdravih napitaka od lokalno uzgojenog povrća i voća sa dodacima domaćeg meda i ostalih zdravih namirnica s tržnica. Veselu atmosferu dodatno je oplemenio svojim nastupom poznati slavonski Tamburaški sastav Žeteoci koji su nas cijelo vrijeme manifestacije ugodno zabavljali svojom svirkom i pjesmom.

Ovom prilikom se svima koji su pomogli u organizaciji ove manifestacije najljepše zahvaljujemo, posebno ekipi iz Osijeka, Koprivnice i Varaždina, koji su odradili organizacijski i provedbeni dio ovogodišnjeg Dana hrvatskih tržnica te kolegama iz Zadra, Splita, Đakova, Karlovca i Zagreba koji su prisustvovali cijelom događaju. Nadamo se da su svi napustili Osijek s lijepim i korisnim dojmovima i uspomenama.

 

I za kraj želimo uputiti svima još jednu poruku:
Čuvajte svoje zdravlje, prirodu i podržite lokalne proizvođače i njihovu domaću hranu.

 

12 dan hrvatskih trznica