U subotu 29. listopada ove godine na Tržnici Dolac u Zagrebu obilježili smo 11. Dan hrvatskih tržnica s glavnom porukom „ Tržnice doprinose zdravlju građana i smanjenju bacanja hrane“.

Udruga hrvatskih tržnica jedanaestu godinu zaredom organizira manifestaciju pod nazivom Dan hrvatskih tržnica s ciljem promocije domaćih proizvoda koji se nude na tržnicama diljem Hrvatske. Ove godine će se 29. listopada na Dolcu (kod spomenika Kumici) od 10 sati do 14 sati organizirati promocija i kušanje prirodnih zelenih sokova i smoothia od lokalno uzgojenog povrća i voća s tržnica .

U sklopu provedbe programskih aktivnosti Udruge hrvatskih tržnica njezini članovi su u razdoblju od 12. do 14. svibnja 2022. godine obišli tržnice u Bratislavi te se upoznali s njihovim radom i organizacijom. Posjetili smo jednu modernu, nedavno izgrađenu (Fresh Market - farmárska tržnica) tržnicu koja se nalazi par kilometara od središta grada i jednu tradicionalnu, staru tržnicu, u centru grada (Stara Tržnica).

Cijeli izvještaj možete preuzeti ovdje.

Naša udruga tradicionalno već deveti put zaredom održala je Dane hrvatskih tržnica usprkos ograničenjima i uvjetima koji su nastupili zbog pojave opće nam poznate korona krize.

IX. Dani hrvatskih tržnica održat će se 20. rujna (nedjelja) 2020.g. na Trgu bana Josipa Jelačića, u Zagrebu.
Sve informacije izlagači će dobiti posredno od članica Udruge hrvatskih tržnica.

Ministar unutarnjih poslova najavio je moguće otvaranje zatvorenih dijelova tržnica uz stroga pravila i to prvenstveno otvaranje specijaliziranih dućana koji prodaju mlijeko, meso, ribu, jaja, odnosno hrvatske poljoprivredne proizvode.

Ovogodišnji Dani hrvatskih tržnica održat će se 14. rujna (subota) na Trgu bana Josipa Jelačića, u Zagrebu.
Sve informacije izlagači će dobiti posredno od članica Udruge hrvatskih tržnica.

Udruga hrvatskih tržnica u svojem planu rada za 2019. godinu predvidjela je studijsko putovanje u Mađarsku kako bi se upoznali sa radom i funkcioniranjem tržnica u toj zemlji. Prema tom planu u tri dana (od 25. do 27. travnja) prošlo se kroz četiri tržnice i to u Nagykaniszi, Miskolcu i Budimpešti, kao tri različita grada prema broju stanovnika i prostornom obuhvatu.

Ovogodišnji Dani hrvatskih tržnica održat će se 29. rujna (subota) na Zrinjevcu u Zagrebu.
Sve informacije izlagači će dobiti posredno od članica Udruge hrvatskih tržnica.