Dođite na Jelačić plac 26.09.2014.

Udruga hrvatskih tržnica Vas srdačno poziva da posjetite sajam proizvoda s hrvatskih tržnica, u petak, 26.09.2014. godine na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. 
 
dht

Svatko tko će se ovog petka zateći na Jelačić placu moći će uživati u nepreglednoj paleti pravih domaćih proizvoda koji predstavljaju hrvatsku tradiciju i pravu gurmansku baštinu u pravom smislu te riječi. Oni stariji će imati priliku podsjetiti se na okuse i mirise iz djetinjstva kao da su se ponovno vratili u bakinu kuhinju, dok će oni mlađi imati priliku upoznati okus prave domaće hrane i prepustiti se užicima njezinog kušanja. 

Naći će se ovdje i pravog soparnika iz poljičkog kraja, varaždinskog zelja baš za nadolazeće hladnije dane, šarolikog slavonskog povrća i voća, domaćih medova da nas zdravlje ne izda, sireva koji nam prenose ukuse zelenih slavonskih pašnjaka i dalmatinskog i istarskog krša, neodoljivih suhomesnatih delicija od pršuta do slavonskih i podravskih kobasica, pa nezaobilaznih domaćih ulja koja kao da dočaravaju svu prirodoslovnu raznolikost Hrvatske – od zeleno zlatnog maslinovog ulja do crnog bučinog ulja Međimurja i Zagorja, ukusne i svježe morske ribe, domaćih likera i vina i još puno, puno toga što dočarava sve regionalne posebnosti Hrvatske u gurmanskom i enološkom smislu.  Za one koji se žele podsjetit kako izgledaju pravi licitari ili stari zanatski proizvodi od drva ili pak žele probati stare tradicionalne ljekovite ili kozmetičke pripravke ovo je također pravo mjesto za njih. Baš kao prava tržnica – prepuna svega i svačega, ali domaćeg porijekla. 
 
Odlaskom na tržnice i kupovinom domaćih proizvoda, izravno od proizvođača, doprinosite održivosti ruralnog prostora te razvoju lokalne ekonomije.
 
 
Program događanja:
26.09.2014. (petak)  
10.00 sati: Svečano otvaranje
Govori: 
1. Predsjednica Udruge – gospođa Zdenka Palac
2. Gradonačelnik Grada Zagreba - gospodin Milan Bandić
3. Predsjednik Republike Hrvatske – dr.Ivo Josipović
10.45 sati – obilazak izlagača
11.45 sati – domjenak za uzvanike i goste – kušanje domaćih tradicijskih proizvoda
od 10.00 do 18.00 sati - održavanje sajma uz bogati kulturno-umjetnički sadržaj
18.00 -  Zatvaranje sajma